Новите Мунисти: Младото поколение

Posted on юли 26, 2010

0


Новите Мунисти:

Младото поколение вдъхва живот на този забравен култ. Децата в Обединителната църква са повече от родителите

Статия от Британския вестник ”Сън” (6.7 милиона читатели):
.

В един горещ ден на лятото на 1982 г. , 4000 души се събират в Медисън Скуаер Гардън (Ню Йорк) да кажат заветното „Да”. Те са членове на Обединителната Църква –популярни като мунисти или „Обединители”, събрали се там да бъдат „благословени” – съчетани с брачния си партньор избран от техния лидер, Преподобният Сан Мьон Мун. Публикуваните снимки от Международната масова брачна церемония смаяли света.

Роденият в Корея Сан Мьон Мун бе противоречива личност, арестуван 6 пъти в четири различни страни. Първо е затварян и бит от Японците при окупацията на Корея. Пратен е от Комунистите в Концентрационен лагер, където хората едвам преживяват една година, но той оцелява 3 години. В Южна Корея, отново, поради завистта на Християни, бива обвинен и е оставен в затвора докато се установило, че обвиненията са фалшиви.

Той е преследван и неразбиран заради страхове и предразсъдъци, че неговата вяра е опасен култ. Докато не се появило цяло едно ново поколение –Мунисти силно желаещи и работещи да разпространят посланията на тяхната църква, за любов, мир и разбирателство между всички хора на земята! Така днес Преп. Мун е признат за месия от милиони последователи и привърженици по целия Свят.

През далечната 1936 г. Когато бил на 16 г. Сан Мьон Мун имал силно духовно преживяване. Исус Христос му се явява с молбата да продължи неговото божествено дело на Земята. Отначало Преп. Мун започва своята мисия като се опитва да събуди християнските фракции, за да могат да изпълнят Божията воля. Но вместо това, виждайки как той набира популярност те се обръщат срещу него поради опасения за личните си позиции. През 1948 г., когато Корея бива разделена, след отрицателните реакции на християнски организации, той бил призван от Бог да отиде в Северна Корея. Там отново поради завистта на християнски пастори той е предаден на комунистическите власти и е изпратен в концентрационен лагер – Лагера на Смъртта. Освободен е през 1950 г. от американски войски. Формално основава своята църква през 1954 г. в Южна Корея , след което се премества в САЩ. Там движението му постепенно набира мощ, достигнало своя връх през 1982 г. с основаването на Вашингтон Таймс .

Сега Преп. Мун е на 9О г, имал е три забрани за пребиваване във Великобритания, но по-късно те са отменени. Днес в страната има само около 300 обединителни фамилии, но броя на тяхното Второ поколение е към 1000. Привържениците им измежду видни политици, учени и религиозни лидери също са много повече от членската им маса. Най-силно тази вяра е развита в САЩ, Южна Корея и Япония-страните, в които Преп. Мун е бил арестуван през годините. Но тя набира огромна скорост в Африка и още доста други страни където се ползва със специална правителствена подкрепа. Корените на ученията му са Нови откровения, които Бог му разкрива, разкриващи истината в светлина, която може да обедини световните религии. Милиони днес смятат, че той е Месията – обещаното Второ пришествие – който ще установи трайния мир.

Той и съпругата му г-жа Хак Джа-хан Мун често са наречени „Истински Родители”. Последователите им вярват, че Бог работи и чрез други вероизповедания включително и Ислям. Тяхната обща цел е една и съща – изпълнението на Божия първоначален идеал. През 2008 г. Преп. Мун посочил най-младият си син Хюн Джин Мун (30г.) да бъде следващия духовен лидер на Световното Обединително движение.

.

НОВИТЕ МУНИСТИ – МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ

Защо стотици хиляди млади хора решават да бъдат съчетани от кореец, който често дори е считан за Месия?

Защо толкова много пророчества го обявяват за месианска фигура – новият световен религиозен лидер, който ще донесе дългоочакваният мир на тази Земя?

Теологически Обединителната църква се появява като секта на култа към християнството, но скоро се превръща в най- успешната и влиятелна религиозна организация на изминалия век. (Данни на Международния институт за изследване на новите религии)

.

Техните деца са повече от родителите

Децата на последователите на Преп. Мун са милиони. И не само това, много от тях вече са благословени на организираните Международни масови сватби. Те също имат по няколко деца – Третото поколение Обединители. Те извършват революция която бързо се превръща в установено течение. Целта им е установяването на Култура на сърцето – свят на мир основан на истински и здрави семейства.

”Поколението на нашите родители беше по-радикално… Може да се каже ,че водеха война,” казва 24 годишният Мофит, студент от университета в Мериленд, работещ през свободното си време като персонален треньор. ”Нашето поколение е повече фокусирано върху щастието и просперитета, образованието и професионалната реализация. Важно е да бъдеш част от културата. Ако си над културата не можеш да промениш света!”

Тяхното търсене на по-малко радикална версия на вярата им идва в период на световно признание на приноса на д-р Мун за световния мир. Хиляди учени, политици, религиозни лидери днес свидетелстват за техните собствени преживявания с учението и работата на Преподобния.

Визията за постигането на мир и създаването на обединен свят, като ”Едно Световно семейство с център Бог” вдъхновява все повече хора. Сан Мьон Мун очевидно не е създал всичко за своя собствена слава или забогатяване. Пример за неговия принос е основаният от него вестник, „Вашингтон Таймс”, който изиграва ключова роля в прекратяването на Студената война.

Мун е благослвил 400 МИЛИОНА СЕМЕЙСТВА

масови сватби, муун, мун, масова сватба, съчетани от муун мунисти